Termeni și condiții de utilizare

1. Termeni şi condiţii de utilizare pentru site-ul www.creativesc.ro

 

Site-ul www.creativesc.ro  este proprietatea companiei S.C. Creativesc Family SRL societate romana cu sediul social în Str Voronet, nr. 3, bl. D4, sc. 2, et. 1, ap. 17, cam 1, sector 3, Bucuresti, telefon: 0744.292.212 înregistrată la Registrul Comerţului al Municipiului Bucureşti sub nr. J40/11666/2014, având Codul Unic de Inregistrare 33672164.

 

Prin utilizarea site-ului www.creativesc.ro si/sau al oricărui alt serviciu oferit in site, se consideră că aţi citit, înţeles şi acceptat integral termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului. Administratorul site-ului va depune toate diligentele in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, societatea precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa societatea face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

 

In cuprinsul acestui SITE urmatorii termeni vor insemna:


CUMPARATOR/CLIENT - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

 

VANZATOR – societatea comerciala Creativesc Family SRL, societate romana cu sediul social în Str Voronet, nr. 3, bl. D4, sc. 2, et. 1, ap. 17, cam 1, sector 3, Bucuresti, telefon: 0744.292.212 înregistrată la Registrul Comerţului al Municipiului Bucureşti sub nr. J40/11666/2014, având Codul Unic de Inregistrare 33672164.

 

PRODUSE SI SERVICII - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

 

COMANDA - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 

CONTRACT - o comanda valida, confirmata de catre Vanzator.

 

SPECIFICATII - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 


2. Procesul de vanzare pentru site-ul 
www.creativesc.ro

 

Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

 

Vanzatorul va informa Cumparatorul, prin mesaje distincte, inregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Inregistrarea unei comenzi online de catre Vanzator, discutiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare si confirmare ferme ale comenzii si, in consecinta, NU semnifica incheierea contractului la distanta.


Daca Vanzatorul  confirma explicit o comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare scrisa (e-mail, SMS) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

 

Comanda se considera valida numai dupa confirmarea de catre Vanzator a disponibilitatii stocului, a pretului precum si a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumparator.,

 

In lipsa unei confirmari exprese din partea Vanzatorului, prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, precum si documentele fiscale si de insotire ale marfii. (Factura de marfa/servicii si Avizul de insotire al marfii).

 

Obiectul Contractului – il constituie vanzarea PRODUSELOR in conformitate cu disponibilitatea stocului, pretul si caracteristicile mentionate in confirmarea transmisa de Vanzator pentru validarea comenzii prin care Cumparatorul si-a exprimat intentia de achizitie.

 

Comanda Clientului  – clientul se inregistreaza in SITE pe baza unui user si a unei parole unice, selecteaza produsele, isi exprima acordul cu Termenii si Conditiile magazinului online www.creativesc.ro, apoi apasa butonul „Adauga in Casa.”  In pagina de finalizare a comenzii, accesata prin inermediul butonului “Finalizare comanda”, clientul are posibilitatatea sa parcurga lista produselor, sa modifice cantitatile, sa aleaga metoda dorita de transport si metoda dorita de plata. Dupa alegerea metodei de plata va fi directionat spre pagina de Sumar Comanda unde trebuie sa confirme intentia de cumparare prin accesarea butonului „Confirmare comanda". Ulterior confirmarii comenzii, clientul va primi in vederea validarii acesteia, o confirmare scrisa din partea Vanzatorului, privind disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor respectiv a serviciilor comandate.

 

Pretul Contractului – il constituie pretul  vanzarii Produselor respectiv prestarii Serviciilor, cuprins in comanda validata prin confirmarea de catre Vanzator. Cu toate acestea, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii comenzii. Pretul include TVA.

 

Modalitati de plata – pretul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre urmatoarele modalitati, functie de optiunea clientului:

 

1)    Plata online cu card (card personal sau al societatii cumparatoare, in conditii de deplina securitate, fara a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzactii); In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale Netopia SRL prin solutia integrata Mobilpay: https://www.mobilpay.ro/public/. Netopia este furnizorul Cretivesc Family SRL de solutie software de facilitare a comertului electronic adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.
Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

2)    Ordin de plata (in baza facturii proforme emise de catre Vanzator in contul RO07INGB0000999904615948 dechis la ING Bank

3)    Numerar la livrare (plata va fi facuta in lei conform pretului Contractului si se va face la comisionarul care efectueza livrarea). Modalitatea de plata cu numerar la livrare nu este disponibila pentru comenzi online a caror valoare este mai mare de 3000 Lei.

 

Livrarea Produselor -  livrarea se realizeaza la adresa de livrare definita de catre CLIENT in formularul de comanda, utilizand modalitatea de livrare aleasa in momentul inregistrarii comenzii. Produsele vor fi ambalate in ambalaj corespunzator si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare. Vanzatorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre Cumparator pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 30 de zile calendaristice. Termenul estimativ pentru livrarea produselor este de 1-2 zile lucratoare. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, Vanzatorul va anunta Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de catre banca emitenta a cardului sau a tranzactiei, a invalidarii tranzactiei de catre procesatorul de carduri, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral contractul, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a Contractului.

 

Vanzatorul va depune eforturi rezonabile in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site cu privire la disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor comercializate.

 

3. Politica de returnare

 

Potivit legislatiei in vigoare, OUG 34/2014, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, cu suportarea cheltuielilor de returnare. Creativesc ofera insa tuturor clientilor posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului in termen de 15 zile calendaristice in loc de 14.


CLIENTUL este informat asupra faptului ca, în cazul în care produsele a caror returnare prezinta urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri mecanice sau, dupa caz, electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la primirea notificării de retragere.

EXCEPTII: Produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.


Procesul de returnare precum si un formular de retragere (optional, nu obligatoriu pentru returnarea produselor) pot fi gasite in pagina http://creativesc.ro/content/6-cum-returnez


4. Politica de confidentialitate

 

SC Creativesc Family SRL se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor SITE-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe www.creativesc.ro , privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. SC Creativesc Family SRL poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul periodic, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.


SC Creativesc Family SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.creativesc.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.


In cazul optarii pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele partenerului Netopia, iar SC Creativesc SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul Cumparatorului.

Pentru informare, suport, reclamatii si sesizari  Vanzatorul poate fi  contactat la numarul de telefon 0744.292.212.

 

Informatiile de orice natura furnizate de catre VANZATOR CUMPARATORULUI, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.


Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Date cu caracter personal:


Creativesc Family SRL colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal, inscrise de Client, conform cerintelor Legii nr. 677/2001 si ale Legii nr. 506/2004 


Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, SC Creativesc SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizaţi. Scopul colectării datelor este: reclama, marketing, statistica si facturare. 


Informatiile înregistrate sunt comunicate, după caz, numai urmatorilor terți, cu pastrarea obligației de a administra in siguranță datele furnizate: SC FAN COURIER EXPRESS SRL, pentru livrare, si SC NETOPIA SRL, în cazul procesării plăților prin card bancar.


Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare exclusiv in scopurile mai sus declarate. Refuzul dvs. determină imposibilitatea plasarii pe acest site a comenzii dvs. si prelucrarii ei. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. De asemenea, orice persoana are dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale în scopuri de marketing direct. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor.


Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa catre SC Creativesc Family SRL, la adresa de email office@creativesc.ro, cu subiectul "Date cu caracter personal". De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate în altă țară.

 

5. Politica cookie-urilor


Creativesc.ro foloseste cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta posibila pe site. Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului. 


Pe site-ul Creativesc.ro utilizam cookie-urile unor terte parti precum Google, Facebook etc., cu ajutorul carora analizam modul în care utilizatorii acceseaza paginile site-ului, afisam continut relevant si de interes pentru vizitatori.


Site-ul Creativesc.ro poate colecta si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site. Aceste date pot fi folosite de catre Creativesc pentru a imbunatati serviciile oferite utilizatorilor sai sau cu scop statistic.


Site-ul Creativesc.ro foloseşte Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google. Google Analytics foloseşte “cookies”, care sunt fişiere text plasate în computer, pentru a ajuta site-ul să analizeze modul în care utilizatorii îl folosesc. Informaţiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de către dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise şi stocate de Google pe serverele din Statele Unite. Google va folosi aceste informaţii în scopul de a evalua utilizarea de către dvs. a site-ului Creativesc.ro, întocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site şi furnizarea de alte servicii legate activitate şi de utilizarea internetului pe http://www.creativesc.ro/. Google poate transfera aceste informaţii unor terţe părţi, în cazul în care acest lucru este solicitat prin lege, sau în cazul în care terţe părţi afectează procesul de informaţii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date deţinute de către Google. Prin utilizarea acestui site web, sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către Google în modul şi în scopurile menţionate mai sus.

Aveţi dreptul să refuzaţi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setărilor corespunzătoare în browser-ul dvs., cu toate acestea, vă rugăm să reţineţi că, dacă realizaţi aceste setări este posibil să nu puteţi avea acces la funcţionalitatea deplină sau la scaderea calitatii vizitelor pe site-ul http://www.creativesc.ro/

 

6. Drepturi de autor

Creativesc deține drepturile de autor asupra conținutului site-ului, text și imagini publicate. Folosirea imaginilor si a specificatiilor tehnice este cu acceptul sursei (producator, furnizor etc.), fara sa incalce legea drepturilor de autor si alte legi conexe.   

Conţinutul site-ului este proprietatea www.creativesc.ro  şi a companiilor partenere care vor fi citate ca sursă de conţinut şi nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al SC Creativesc Family SRL. În cazul în care doriţi să preluaţi orice tip de conţinut de pe http://www.creativesc.ro/, ne puteţi contacta pe adresa office@creativesc.ro. Utilizatorii nu vor modifica nicio parte din acest site în afară de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzătoare a site-ului cu scopul în care a fost creat. Astfel, în zonele din site care permit adăugarea conţinutului de către utilizatori, respectiv zona de comentarii, aceştia vor introduce pe site doar conţinut legal şi moral.

Puteți raporta orice eventuală încalcare a drepturilor de autor sesizată pe site la adresa de email office@creativesc.ro, intr-un email cu subiectul Drepturi de autor. 

7. Garantii


Fiecare produs comercializat de SC Creativesc Family SRL beneficiaza de termenul de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si niciun membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Garantia produselor oferita de catre SC Creativesc Family SRL este cea oferita de catre producatorii produselor comercializate de catre SC Creativesc Family SRL.
Fiecare produs comercializat de SC Creativesc Family SRL beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.
In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Membru sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

 

8. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.   

                                                                                                                                           
9. Legea aplicabila – jurisdictia 


CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

Magazinul online www.Creativesc.ro respecta criteriile de preselectie GPeC si a aderat la standardele Trusted.ro: https://www.trusted.ro/despre-noi/standardele-trusted-ro/